“Fallvann” Script development on Iceland

I 2019 fra september til oktober var jeg og min kreative produsent Hanna Suni på Island for å researche og skrive første utkast av filmen “Fallvann”. Dette prosjektet er en ny måte å jobbe med manus hvor vi skriver på location. For å fortelle denne historien var vi avhengig av ødemarker og mektig natur. Ideen har sine røtter fra første gang jeg besøkte Island. Etter å ha diskutert med min produsent bestemte vi oss for å reise til det stedet hvor ideen kom fra for å utvikle den videre.

Fallvann-ørken

Det er for tidlig å kunne fortelle om filmens handling akkurat nå, men det vi kan dele er at vi trenger en mørk ødemark med høye minneverdige fjell. Som sagt var dette et prosjekt med en annerledes type manusutvikling. Etter å ha gjort dette prosjektet kan jeg ikke understreke hvor viktig det var for dette prosjektet å kunne være i landskapet der handlingen kunne utspille seg. Jeg har sterk tro på at miljøet påvirker mennesker og hvordan de må tilpasse seg det og andre. Det å kunne idemyldre i en dal å se for seg karakterene røre seg i det landskapet ble et viktig verktøy for å forstå de menneskene man skal skrive om.

____________________

The September and October of 2019 me and my creative producer went to Iceland to research and write the first draft of our short film “Fallvann”. This project was part of a new way of working which is called on location script development. For this story we were in need of a very prominent nature and desolate places. I first had the idea, when I visited Iceland for the first time. And after consulting with my producer Hanna Suni we decided that a trip to Iceland to develop our story would be the best way to work on this particular script.

Skjermbilde 2019-12-23 kl. 21.06.14

Without spoiling the plot of the story we need a desolate place with dark sand and tall memorable mountains. Going back to the era where the idea came from gave us the opportunity to brainstorm at our potential location. For example looking down a valley and picturing how our characters would move through this landscape and how that would in turn affect them. I’m a strong believer that the environment effects the people and characters that live in it, and therefore to truly understand how your characters would react you have to be able to feel it yourself, or at least understand it.