The Factory

(English below)

“The Factory” er en sci-fi kortfilm om en mann og en robot som jobber i en brusfabrikk under strengt påsyn av deres sjef. En dag skjer det et brudd i rutinene som inspirerer mannen musikalsk. Denne filmen er uten dialog og legger vekt på rytmiske lyder i fabrikken. The Factory var en del av Tvibits Film Academy workshop som ble gjennomført i 2016.

cropped-skjermbilde-2018-04-14-kl-16-15-16-1.png

Filmen hadde premiere på Dragon Con i Atlanta, Georgia, USA den 3. september 2017. Det var veldig å spesielt å få reise dit, til Coca-Colas fødested på en festival med 80 000 deltakere med en film som finner sted på en futuristisk brusfabrikk. Senere har filmen blitt vist på LEEDS International Film Festival i England og Miami Independent Film Festival i USA.

I 2018 under TIFF (Tromsø Internasjonale Filmfestival) mottok den sin første pris: Skårungen, som er NNFS (Nordnorsk Filmsenter) sin debutantpris. Samme år ble den også vist på NUFF i Tromsø.

I 2019 hadde The Factory sitt eget program på Fredrikstad Sci-fi Festival. Der stilte regissør og robot-skuespiller opp for å vise film, snakke om den og vise bakomfilmer fra produksjonen. Og i kort tid etterpå vistes den på Fish Filmfestival i Rostock, Tyskland som også tok filmen med på turne i et musikkvideoprogram innenlands løpet av sommeren.

Link til filmen finner du nederst på denne siden.

____________________

This film is a science fiction short about a man and a robot who work in a soda factory under the strict supervision of their foreman. One day the industrial rutine brakes and that inspires change. It’s a film without dialog which emphasizes rhythmic sounds within the factory. The Factory was part of TVIBIT’s Film Academy workshop which took place in 2016.

DSC03339-kopi

The Factory premiered at Dragon Con in Atlanta, Georgia, USA the 3rd of September 2017. After Dragon Con the filmed continued it festival life at LEEDS International Film Festival in the UK, Miami Independent Film Festival back in USA, NUFF in Tromsø June 2018 and in 2019 in had its own program at Fredrikstad Sci-fi Festival, screened at Fish Film Festival and toured with Fish Film Festival the following summer.

During TIFF 2018 (Tromsø International Film Festival) The Factory earned an award: “Skårungen”, which is the North Norwegian Film Center’s debutant award.

The Factory is available online at Vimeo and YouTube. (See link below.)